Werk gezocht

Ik wil graag weer aan de slag. Aan het werk dus. Nadat ik een aantal jaren niet heb kunnen werken vanwege depressies, PTSS en een eetstoornis. Maar goed, hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik kan (nog) geen 32 uur werken. Ik heb een gat in mijn cv. Maar ik ben wel universitair geschoold en wil werken op een niveau dat bij me past.

Mijn doel is helder. Met mijn professionele achtergrond in de communicatie aan de slag in de GGZ als gesprekspartner, voorlichter en schrijver. Hierbij maak ik gebruik van mijn ervaring als cliënt. Ook alle kennis die ik heb opgedaan de afgelopen jaren komt me goed van pas. Door in gesprek te gaan met GGZ-professionals wil ik kennis, begrip en gelijkwaardigheid binnen de GGZ bevorderen. Met als uiteindelijke doel een hogere kwaliteit van leven voor mensen met psychische problemen. 

Mijn sterke kanten zijn duidelijk: ik ben empathisch, open en eerlijk. Ook leer ik snel en ben ik gedreven. Ik heb veel gevoel voor onderlinge verhoudingen. Ingewikkelde materie maak ik helder en begrijpelijk. Ik schuw gevoelige onderwerpen niet. Maar ja, dat gat in mijn cv. En geen recente werkervaring.

Bij werk hoort een passende beloning. Dat is waardering voor de passie en energie die ik in mijn vak stop, maar het beloont ook het feit dat ik mijn kennis en ervaring deel met anderen. Het zou heel nobel zijn als ik dat belangeloos zou doen. Maar hé, ik heb ook een gezin met opgroeiende pubers en een hypotheek. 

En nu komt de grote hobbel in mijn zoektocht naar werk: ik kom bijna niet om vrijwilligerswerk heen. Ik kan zoals gezegd niet 32 uur werken en ik heb nog last van mijn PTSS. Daardoor heb ik soms wat meer rust nodig dan ‘gewone’ werknemers. Met deze bagage is het best een uitdaging om een passende betaalde baan of opdracht te vinden. Maar mijn beperkingen hebben geen negatieve invloed op mijn kwaliteiten. Ik ben eerder gemotiveerder en krachtiger door de nare jaren die ik achter de rug heb. Vrijwilligerswerk is een mooi goed. Het is van toegevoegde waarde voor veel mensen en organisaties. Zelf ben ik ook vrijwilliger. Maar, het brengt me niet genoeg. Ik heb meer in mijn mars en heb een werkgever of opdrachtgever veel te bieden. Daar hoort een passende beloning bij.

Kortom: denk jij dat ik iets toe kan voegen aan jouw organisatie? Ik kom graag met je in gesprek!

Eén reactie op “Werk gezocht

  1. Wat een ongelooflijk stoere website! Eerlijk, duidelijk, kwetsbaar en open. Daar moet je een leuke klus of mooie baan mee gaan vinden. De eerste stap heb je genomen, hopelijk vind je iemand om mee op te lopen.

Reacties zijn gesloten.